Ponedeljek, 17. junija 2024, 7.08

V letošnjem poletnem Parizu paleta pisanih kreacij

C'est Paris 2018

Mesto luči, ki se razprostira na obeh bregovih reke Sene, je znano po številnih umetniških, arhitekturnih in drugih znamenitostih. Nenehno skrbi še za svež modni navdih, a ne le na modnih pistah, temveč tudi z ulično modo. Sodobne pariške ženske prisegajo na izjemno široko paleto kreacij, na vpadljiva poletna oblačila bele in tudi močnejših barv. Letošnje poletje je tako ponovno navdušujoče in paša za oči ter pomirjevalo za dušo.

Pariz_rdece.jpg

Modni namig: Učinek hlač z visokim pasom je enak tudi pri krilu, ukrojenem z visokim pasom. Če je pas izdelan z zankami, lahko skoznje napeljete šal iz mehko padajočega blaga, ki ga ob strani zavežete na vozel ali pa po svojih zamislih kako drugače.

Pa poglejmo. Namesto hlač, katerih pas se izzivalno konča na bokih in ki povsem razkrivajo tudi popek, si lahko omislite hlače z visokim pasom in boste prav tako razkrile dovolj, če jih dopolnite z zelo kratko bluzo. Tako boste zagotovo poudarile tudi lepo izdelan hlačni pas. Na fotografiji z utrinkom iz pariške ulične mode je zanimiv tudi kontrast med dolžino bluze in rokavov.

Če vas tako razkrivanje ne mika preveč ali pa sploh ne, si daljšo srajčno bluzo, top ali pa majico zatlačite za hlače. Tudi tako bo visoki pas prišel do izraza, poudaril bo vaše obline in optično podaljšal noge.

 

Pariz_rumena.jpg

Manon Bresch 

Če želite v korak s poletjem in z barvami, ki jih narekuje, je rumena obleka prava izbira za vas. Če vam je všeč več kot preprostost, tudi ve oblecite globoko dekoltirano obleko na zavezovanje, ki poudari silhueto, s tankimi naramnicami, ki ovijajo vrat, ter s plisiranimi volančki, prišitimi ob straneh in po vsej dolžini. Obleka na fotografiji je barvno lepo usklajena s poletno pisanimi sandali s peto. Pisemska torbica (clutch) in uhani se ujemajo z barvo v kito spletenih las. Res zanimiva poletna kombinacija!

 

Pariz_bela.jpg

Gershona Annor

Če vam rumena ni všeč, se odločite za belo, ki je prav tako poletna barva. Izberite bolj ali manj predrzen kroj obleke, odvisno pač od priložnosti, za katero jo boste oblekle. Midi obleka na sliki je ukrojena z globokim dekoltejem, ki je polepšan s širokim ovratnikom. Dolg pas iz istega materiala se zavezuje skozi sponko. Zapenjanje z gumbi se konča ravno dovolj visoko, da omogoča izzivalno sproščen korak. Sandali s široko visoko peto se barvno ujemajo tako z gumbi kot tudi z obleko. Čudovit »modni dodatek«, ki vzbuja barvni kontrast, so tudi čez belino obleke padajoči zelo dolgi in razpuščeni črni lasje.

 

Pariz_crna.jpg

Amalie Gassmann

Dolgočasni, a uporabni, oznake in napisi, ki so skriti na etiketah oblačil, kot potisk na krilu? Zakaj pa ne? V zanimivi barvni kombinaciji zagotovo pritegnejo poglede. Pariz tudi poleti leta 2018 preprosto navdušuje.