Ponedeljek, 17. junija 2024, 7.01

Poletno sproščena Kylie

Kylie Minogue, pevka, igralka …, je rojena legendarnega zgodovinskega ikoničnega leta 1968. Zakaj ikoničnega, bi vprašale današnje, mlajše generacije.  Ker je bilo to leto z dogodki res razgibano, tudi usodno za prihodnost Evrope, sveta, prelomno zgodovinsko. V Evropi so se vrstili študentski, družbeni protesti, demonstracije proti sistemskim napakam družbe in tedanje elite, po svetu pa proti vietnamski vojni, začelo se je nasilje t. i. Rdečih brigad v ZRN, nastopila je praška pomlad, aprila je v ZDA atentator ubil Martina Luthra Kinga, junija je bila taka usoda namenjena Robertu Kennedyju …

Kljub petdesetim (rojena je 28. maja) je pevka še vedno zelo mladostna oz. si prizadeva ta vtis ohraniti. Od popzvezdnice drugega niti ne pričakujemo. Fotografski objektiv je Kylie, sicer rojeno v Avstraliji, a z bivališčem tudi v Evropi, žensko, ki se je leta 2005 tudi pogumno izborila za svoje življenje, ujel poletno sproščeno na newyorških ulicah tudi v maksiobleki oranžne barve. Modno kreacijo poleg vijoličastega cvetličnega motiva krasijo še volančki in okrog pasu zavezan trak, ki je iz istega materiala kot obleka. Zelo odprti sandali z visoko tanko peto se barvno ujemajo s cvetličnim potiskom tkanine. 

Kylie Minogue2.jpg

A Kylie ni zelo šik le v dolgi poletni obleki, pač pa tudi v dolgih zvonastih kavbojkah, pod katerimi so čevlji komaj vidni. Njeno sproščenost poudarjata rožnati cvet ter bela, v pasu prerezana bluza z volančki in dolgimi rokavi, ki razkrivajo ramena. Zadrga na črni torbici se barvno ujema z bluzo. Pozorno oko se zagotovo ustavi tudi na drobnih detajlih izdelave bluzice: na nizu oblečenih gumbov, gosto razporejenih od vratnega izreza pod pas, ter na nesimetričnih rokavih in obeh sprednjih delih. Več kot prijetna popestritev bele barve! Je tak modni slog v letu 2018 priporočljiv za generacijo, rojeno pred pol stoletja, leta 1968? Zagotovo!

Kylie Minogue1.jpg