Petek, 19. julija 2024, 13.48

Novi hyundai tucson s starim imenom

Hyundai je v Ženevi poleg novega ix20 predstavil tudi novega tucsona. Ne gre za novi model, temveč le za novo generacijo ix35, ki so ji nadeli staro ime. Podobno se je zgodilo lani z evropskim santa fejem oz. ix45, ko so se pri korejski znamki odločili, da ohranijo prepoznavnejše ime.


Pomemben model, ki je v letu 2014 pomenil 22 odstotkov prodaje

Novi hyundai tucson je ohranil zanimiv videz, ki ga poudarjajo tudi šestkotna maska in LED-žarometi. Zasnovan je na novi platformi, ki ponuja več prostora za potnike in prtljago. Opremljen bo lahko tudi s sistemom za samodejno zaviranje, s sistemom za ohranjanje vozila na voznem pasu, s sistemom za spremljanje prometa za vozilom, s sistemom za nadzorovanje t. i. mrtvih točk, z opozorilnikom na omejitev hitrosti in s sistemom aktivnega pokrova motorja, ki pri morebitnem trku s pešcem dvigne pokrov motorja in s tem zmanjša silo trka.

large_article_hyundai-tucson.jpg

Pri novem tucsonu so prenovili tudi krmiljenje in vzmetenje. Prenovljeni SUV bo na voljo tudi z novim 175-konjskim 1,6-litrskim turbomotorjem T-GDI, ki bo na voljo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom oz. s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko, s 132-konjskim 1,6-litrskim motorjem GDI in s tremi dizelskimi motorji. Najšibkejša dizelska različica bo opremljena z 1,7-litrskim motorjem s 115 KM, močnejša z dvolitrskim s 136 KM, najzmogljivejša pa z dvolitrskim motorjem s 186 KM.