Washington prvič v svoji zgodovini osvojil Stanleyjev pokal

MVP postal Ovečkin

Stanleyjev pokal je dobil novega imetnika, Washington Capitals so prvaki prvič v svoji zgodovini. Tako kot v ligi NBA so v celotni končnici ekipe igrale do štirih zmag, in sicer po sistemu 2-2-1-1-1, torej dve tekmi doma in v gosteh ter pozneje, če je treba, izmenično po eno tekmo, a za zmago je lelos bilo dovolj pet tekem.

Letošnje največje presenečenje v NHL je zagotovo ekipa iz Las Vegasa (Golden Knights), ki ji je že v prvi sezoni nastopanja uspelo priti do finala NHL. Del nevadske ekipe je tudi kanadski zvezdnik Marc-Andre Fleury (tudi lani prvak s Pittsburghom), ki je bil največja in zadnja ovira za Ovečkina in druge, a letos je moral priznati premoč svojega dolgoletnega oponenta, ki je postal tudi MVP končnice s 15 zadetki.

ANZEKOPITARLAKINGS.jpg

Anže Kopitar, dvakratni zmagovalec lige NHL, je s svojimi Kralji letos z 0 : 4 izpadel iz končnice v prvem krogu ravno proti Vegas Golden Knights.

Vegas je že prvi sezoni upokojil klubsko št. 58, in sicer v spomin 58 ubitih v pokolu 1. oktobra 2017, ko je iz hotelske sobe morilec s streljanjem ubil toliko obiskovalcev glasbenega festivala v Las Vegasu.

Letos so torej Capitalsi končno izločili prvake zadnjih dveh let in svoje največje dolgoletne rivale Pittsburgh z megazvezdnikoma Sidneyem Crosbyjem in Evgenijem Malkinom, tako so si na stežaj odprli vrata do naslova. Capitalsi Ovečkin, Kuznecov, t. i. goalie  Holtby in drugi washingtonski zvezdniki so prikazali odlične predstave in so več kot zasluženo zmagovalci letošne sezone lige NHL.

 

Finale lige NHL (serija best-of-seven), rezultati tekem

1. tekma

Vegas Golden Knights — Washington Capitals: 1 : 0 (6 : 4)

2. tekma

Vegas Golden Knights — Washington Capitals: 1 : 1 (2 : 3)

3. tekma

Washington Capitals — Vegas Golden Knights: 2 : 1 (3 : 1)

4. tekma

Washington Capitals — Vegas Golden Knights: 3 : 1 (6 : 2)

5. tekma

Vegas Golden Knights — Washington Capitals: 1 : 4  (3 : 4)