Opel insignia grand sport – nova generacija na podlagi študije Monza

Konkurenca srednjemu limuzinskemu razredu na trg prihaja naslednje leto

Opel bo marca v Ženevi predstavil drugo generacijo insignije, ki se z videzom navezuje na koncept Monza, s katerim so Nemci že pred časom napovedali kakšen bo videz prihodnjih oplov.

large_article_Opel-Insignia-Grand-Sport-304402.jpg

Prenovljena insignija je torej izboljšana oblikovno in tudi tehnološko. Opremljena bo lahko z nadgrajeno tehnologijo matričnih žarometov IntelliLux LED, predstavljenih v novi astri, izboljšanim in preverjeno učinkovitim podvozjem FlexRide, s projekcijskim zaslonom pod vetrobranskim steklom, 360-stopinjsko kamero za nadzor okolice, prilagodljivim tempomatom, sistemoma za pomoč pri ohranjanju voznega pasu in za nadzor prečnega prometa in sistemom storitve OnStar. V ponudbi opreme ostajajo še sedeži s certifikatom AGR.

Cena vstopnega modela bo v Nemčiji znašala 25.500 evrov, prodaja pa se bo začela v drugi četrtini leta 2017.

Insignia grand sport je v primerjavi s prejšnjim modelom zaradi izbire materialov lažja za 175 kilogramov, medosna razdalja se je v prid prostornosti povečala za 9,2 centimetra, dolžina pa na 4,9 metra. Tudi previsi so krajši v primerjavi s predhodnico, nova generacija pa ima tudi za centimeter širši kolotek. Prostornina prtljažnika znaša od 490 do 1450 litrov.

V motorni paleti so tri- oz. štirivaljni turbomotorji, med katerimi sta tudi novi biturbodizelski agregat s 119 kW (160 KM) ter turbobencinski agregat s 123 kW (165 KM). Na voljo bo osemstopenjski dvosklopčni samodejni menjalnik. Vrh ponudbe bo predstavljala različica OPC z močjo okrog 400 konjskih sil.

large_article_Opel-Insignia-Grand-Sport-304403.jpg

large_article_Opel-Insignia-Grand-Sport-304406.jpg

large_article_Opel-Insignia-Grand-Sport-304576.jpg