Petek, 19. julija 2024, 14.13

Uefina liga prvakov 2017

Zanimiva skupina E, prihajajo Liverpool, Sevilla in Spartak.

Uefina liga prvakov je ponovno v teku, a letos jeseni z veliko razliko in na veselje slovenskih ljubiteljev nogometa s slovensko klubsko udeležbo, saj v skupini E igra tudi Maribor. Poleg slovenskega prvaka so v skupini angleški velikan Liverpool, španska Sevilla in ruski Spartak Moskva. Gre za atraktivno skupino, v kateri Maribor ni favorit za prvi dve mesti, ki vodita v spomladanske izločilne dvoboje, a z lepimi možnostmi za posamezen dober rezultat, predvsem v svojem Ljudskem vrtu. Tretje mesto v skupini vodi v Ligo Evropa in pomlad na evropskih zelenicah, prvi mesti v žreb za izločilne dvoboje, zadnje mesto v skupinah pomeni konec evropskih tekem v tej sezoni.

Maribor je s Spartakom po borbeni predstavi doma remiziral z 1 : 1, gol po zaostanku je dosegel Damjan Bohar in v evforijo spravil domače navijače in domačo klop s trenerjem Milaničem na čelu. Sevilla bo v naslenjem kolu gostila Maribor, na prvi tekmi je v gosteh pri Liverpoolu z 2 : 2 odigrala neodločeno, tako imajo vse ekipe v skupini E po eno točko.

 

nk_mb2.jpg

Tekme NK Maribor v Uefini ligi prvakov 2017


Maribor bo tekme v LP (vse tekme, razen moskovske, ob 20.45) odigral od 13. septembra do 6. 12. Tako je 13. 9. bila odigrana prva letošnja tekma Maribor – Spartak Moskva. 26. septembra bo v Španiji dvoboj Sevilla – Maribor, tretja po vrsti bo 17. oktobra težko pričakovana tekma Maribora in Liverpoola. Tekmeca iz tretjega kroga se bosta v letošnji LP ponovno srečala že čez dva tedna, 1. novembra bo na vrsti povratno srečanje Liverpool – Maribor, gostovanje na legendarnem stadionu Anfield, 21. 11. v Moskvi Spartak – Maribor  (že ob 18.00), 6. 12. pa za konec skupinskega dela špansko-slovenski obračun Maribor – Sevilla.

Zanimiv skupinski del se obeta tudi v drugih skupinah, Paris Saint-Germain in Bayern sta v skupini B, Oblakov Atletico Madrid in Chelsea v skupini C, Barcelona in Juventus v skupini D, Real Madrid in Borussia Dortmund jamčita napete dvoboje v skupini H.

Skupine Uefine lige prvakov v sezoni 2017/2018

Skupina A: Manchester United, Benfica, CSKA Moskva, Basel
Skupina B: Paris Saint-Germain, Bayern München, Celtic, Anderlecht
Skupina C: Atletico Madrid (Oblak), Chelsea, Roma, Karabag
Skupina D: Barcelona, Juventus, Olympiacos, Sporting
Skupina E: Liverpool, Sevilla, Spartak Moskva, Maribor
Skupina F: Manchester City, Napoli, Šahtar, Feyenoord
Skupina G: Monaco, Porto, Leipzig (Kampl), Bešiktaš
Skupina H: Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham, Apoel