Santa Monica, Kalifornija: NBA Rookie of the Year letošnje sezone je Luka Dončić

Ekipa Dallas Mavericks se letos ni uvrstila v končnico, imela pa je najboljšega novinca iz svojih vrst

Letošnja sezona lige NBA se je končala z zmago edine ekipe brez sedeža v ZDA, Toronto Raptors. Kanada se je tako lahko razveselila zgodovinskega uspeha.

Leonard.jpg

Najboljši igralec končnice je postal Kawhi Leonard, ki je prispeval odločilni delež, da so Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green in Kevin Durant ter druščina iz kalifornijskega moštva Golden State Warriors (sicer prvakov lige NBA iz let 2018, 2017, 2015, še prej tudi iz let 1975, 1956, 1947) ostali brez novega naslova. Treba je dodati, da so slednji imeli ogromno smole s poškodbami, v končnici se je hitro poškodoval Durant, ki je do tedaj igral v fantastični formi, v seriji finalnih tekem proti Torontu pa se je poškodoval še Thompson, in tako je bila pot do naslova za Leonarda, Gasola, Lowryja, Siakama, VanVleeta in soigralce zelo olajšana.

Curry-Leonard.jpg

Po dolgih letih in številnih igralcih iz Slovenije, ki so v zadnjih desetletjih igrali v NBA, smo dočakali tudi dan, ki se je vpisal v slovensko športno zgodovino z bleščečimi črkami. 24. junija je bilo v Santa Monici konec ugibanj o najboljšem letošnjem novincu v Ligi NBA. Naziv NBA Rookie of the Year je pričakovano in uradno prejel Luka Dončić, slovenski megatalent v ekipi Dallas Mavericks, ki je v močni konkurenci novincev skoraj soglasno osvojil to prestižno nagrado in tako postavil novi mejnik.

Luka Doncic ROY.jpg

Naziv NBA Most Valuable Player, torej najboljšega igralca v rednem delu sezone v ligi NBA, je odšel v roke Giannisa Antetokounmpa, sicer člana najboljšega moštva rednega dela, Milwaukee Bucks, ki pa so sezono razočarani končali že v končnici vzhodne konference proti poznejšim prvakom (2 : 4).

Giannis Antetokounmpo MVP.jpg

Nagrado za najboljšega šestega igralca, NBA Sixth Man Award, je prejel odlični Lou Williams iz moštva Los Angeles Clippers.

Lou Williams.jpg